Unul dintre produsele cele mai solicitate din piețe, în tot timpul anului, este roșia.  Tomatele aflate  la vânzare în această perioadă au o mică problemă: ele sunt „coapte” artificial!

Roșiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori sunt stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer, ca să crească mai repede, explică specialiștii. Asta pentru că în general clienţii preferă legumele cu aspect impecabil.

Astfel, roșiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer, așa încât să crească mai repede. Cercetătorii spun că, de multe ori, roșiile ajung verzi în magazine și că ele  devin roșii abia după ce se introduce în apă o substanță care le dă acea  culoare frumoasă de roșie coaptă în grădină.

Această coacere forțată e indusă de anumite aspecte de marketing…De aceea tot mai mulți producători sunt nevoiți să folosească aceste produse biostimulative.

Cele mai gustoase tomate rămân însă cele lăsate să acumuleze și să sintetizeze partea de zaharuri din lumina naturală a soarelui. Până să le gustăm pe acelea, mai avem însă de așteptat. Deși se spune că legumele forțate în acest mod sunt toxice nimeni nu a dovedit concret, deocamdată, acest lucru.

(Jurnal)