Cum se achiziţionează VIGNETA pe teritoriul Bulgariei, prin INTERNET…

0
104

În aceste zile, începe exodul turiştilor români spre litoralul bulgăresc, grecesc sau cel turcesc. Din nou, vecinii de peste Dunăre ne-au luat-o înainte, de la începutul acestui an cei care tranzitează Bulgaria având posibilitatea achiziţionării vignetei – necesare pentru a ajunge pe lirotal – prin intermediul internetului.

Acest lucru se poate face accesând site-urile www.bgtoll.bg sau www.vinetki.bg. De menţionat este faptul că ambele pagini de internet menţionate sunt traduse şi în limba română. Mai mult, cele două web-site-uri sunt actualizate cu punctele din care pot fi achiziţionate vignete şi cu plata cash sau prin card bancar, dar şi cu starea tuturor drumurilor importante de pe teritoriul bulgar.

După cum este afişat pe cele două site-uri amintite, preţul pentru o săptămână, pentru autovehicule cu masa mai mică de 3,5 tone (în această categorie intrând şi autoturismele), este de 15 leva. De asemenea, vinieta nu se achită de către persoanele a căror capacitate de muncă este sub 50 %, precum şi de către persoanele persoanele sau familiile care cresc copii cu dezabilităţi permanente până în vârstă de 18 ani, şi până la terminarea învăţământului mediu, dar nu mai târziu de vârstă de 20 de ani.

Acestor persoane li se eliberează vinieta electronică gratuită cu valabilitate de până la un an. Taxa vinietă nu este obligatorie nici pentru autovehiculele care sunt dotate cu mai puţin de patru roţi.