Cum să vă feriți de HOȚI, în această perioadă…! Evitați să postați informații personale pe facebook!

0
244

 

Polițiștii giurgiuveni recomandă cetățenilor ca în această perioadă, să adopte o conduită preventivă și să acorde o atenție sporită protejării bunurilor proprii, pentru prevenirea furturilor din locuințe și prin metoda împrietenirii.

Autorii unor astfel de fapte se bazează pe buna credință a cetățenilor și acționează în special în rândul persoanelor singure, vârstnice, potențiale victime și în zone izolate sau de unde pot să dispară cu ușurință, fără a fi observate.

După ce distrag atenția victimelor, infractorii pătrund în locuință, sustrag sumele de bani sau alte valori și ulterior pleacă fără a mai achiziționa respectivele bunuri.

Uneori aceștia comercializează ambulant diferite bunuri (fructe, articole de menaj, textile, perdele, carpete, etc.) însă scopul este același: să se împrietenească cu victimele, urmând ca apoi să sustragă diverse bunuri sau sume de bani, respectiv să înșele victimele cu privire la valoarea bunurilor comercializate.

În majoritatea cazurilor, pentru a profita de credulitatea victimelor, infractorii au o atitudine comunicativă, convingătoare, sunt îmbrăcați îngrijit și se deplasează cu autoturisme.

Pentru a nu deveni victime, ale infracțiunilor de furt sau înșelăciune cetățenii trebuie să nu invite în locuință persoane ale căror preocupări nu le cunosc îndeajuns. Sub o falsă amabilitate se poate ascunde o persoană care urmărește să îi deposedeze de obiecte de valoare sau bani.

Pentru a evita furturile din locuințe, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu vă recomandă :

Montați o încuietoare de înaltă siguranță la intrarea în locuință, nu lăsați ușa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopții, chiar dacă vă aflați la domiciliu!

Nu primiți în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii și nu permiteți copiilor să deschidă ușa persoanelor necunoscute chiar dacă acestea spun că au fost trimise de dumneavoastră sau de rude!

Fiți foarte atenți cu postările din spațiul virtual (fotografii, date personale, informații despre programul zilnic, deplasări) – acestea pot fi folosite de „binevoitori” care vor să vă „cunoască”.

Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112!

Dacă veți respecta cele de mai sus veți putea avea SARBĂTORI FERICITE!