Dintre toate asocierile de nuanţe care au existat vreodată în industria modei, poate cea mai clasică este aceea a non-culorilor alb şi negru. Contrastul puternic între aceste două a reprezentat o sursă de inspiraţie de-a lungul timpului, atât pentru designerii de haine, de accesorii, cât şi pentru stylişti.

Folosită în mod corect, această combinaţie poate avea efecte spectaculoase: de la subţierea siluetei şi mascarea zonelor cu probleme, până la transformarea completă a unui look aparent banal. Ţinutele monocrome fac parte din aproape orice colecţie prezentată pe catwalk, iar printre adepţii acestui stil minimalist, pe care îl promovează ori de câte ori au ocazia, se numără celebra casă de moda Chanel (încă de la creaţiile regretatei Coco Chanel), Karl Lagerfeld şi Calvin Klein. Aşadar, dacă eşti fashionistă şi iţi place să cunoşti toate secretele unui outfit ideal, trebuie să ştii cum să porţi clasica asociere de alb cu negru.

Urmează sfaturile specialiştilor şi nu vei da greş niciodată

  • Pentru o ţinută elegantă alb-negru, nu utiliza accesorii în culori aprinse. De exemplu, o geanta Dolce Gabbana de la ADDIEN neagră, simplă, este ideală pentru un eveniment special. În cazul în care îţi doreşti o pată de culoare, alege să o foloseşti ori la pantofi, ori la geantă, niciodată la amândouă, mai ales dacă nu au aceeaşi nuanţă. Aşadar, un plic colorat se potriveşte unor încălţări stiletto nude, şi invers.

 

  • Această asociere este foarte potrivită unui design minimalist şi unui croi asimetric. Astfel, impactul vizual va fi mai spectaculos şi mai interesant. Nu te feri de piese cu o tăietură unică, mai ales dacă silueta îţi permite să le porţi!

 

  • Proporţia este foarte importantă în această situaţie.

De obicei, este recomandat ca una dintre culori să fie dominantă. De exemplu, poţi purta negru cu accente albe, sau alb cu accente de negru.

Poţi aplica aceeaşi regulă şi la accesorii. Pentru a te convinge, priveşte geanta GUESS de dama din imginea alăturată şi imaginează-ţi cât de bine ar arata alături de o ţinuta business monocroma!

 

 

 

 

  • Foloseste-te de contrast pentru a-ti infrumuseta silueta! In functie de zona corpului pe care vrei sa o evidentiezi, fie cea superioara, fie cea inferioara, foloseste culoarea deschisa, adica albul. Aceasta va atrage atentia asupra ei, in timp ce negrul va masca eventualele defecte. Poti aplica acest principiu in cazul bluzelor, al pantalonilor si al fustelor. Bineinteles, si felul croiului este foarte important la acest capitol. Cand vine vorba despe rochii, exista o multitudine de modele ce iti pot pune in valoare formele, atat prin croiala, dar si prin design!

  • Combinatia dintre alb si negru va fi mereu la moda, asa ca o poti folosi atat in tinute casual, cat si business sau elegante. Nu te teme sa o imbraci atat iarna, cat si vara, tinand cont, bineinteles, si de temperaturile de afara. Nu uita ca negrul atrage caldura! Astfel, vara este recomandat ca albul sa domine in aceste outfit-uri.

 

Optand pentru purtarea unui look monocrom, ai o libertate de a crea tinute superbe, care te vor pune in valoare si care te vor face sa te simti increzatoare, dar si admirata pentru gusturile tale impecabile!