La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Nr. 2 Poliție Rurală Comana au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localității Vărăști, județul Giurgiu, la volanul căruia se afla un bărbat din aceeași localitate care, avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar permisul de conducere reținut din data 18.12.2019.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Tot la data de 28 martie a.c., polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin-Vale au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Cosoba, județul Giurgiu, în timp e conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager care, a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Și pe D.J. 412C, pe raza satului Goleasca, polițiștii au depistat în cursul zilei de 28 martie a.c., un bărbat din localitatea Mârșa, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat  valoarea de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă acesta a refuzat recoltarea.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și refuz recoltare probe biologice.

Cele prezentate de polițiștii giurgiuveni ne duc cu gândul la un clip devenit viral pe internet, în care niște săteni de undeva, din zona Moldovei, spuneau că ei nu se tem de coronavirus, pentru că au antidotul: fie mănâncă usturoi, fie…beau „un păhărel” de țuică! 

(Jurnal)