Cum s-au încheiat negocierile dintre delegația rusă și cea ucraineană…

0
162

Cu puțin timp în urmă s-au încheiat discuțiile dintre delegații celor două state, Rusia și Ucraina în  doua rundă de negocieri. Din păcate, rezultatele nu sunt cele dorite de Ucraina. Există o soluție doar ” pentru organizarea coridoarelor umanitare”, a precizat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Această a doua rundă de negocieri  a avut loc joi, 3 martie, într-un loc aflat la granița dintre Belarus și Polonia, relatează The Guardian.

Partea ucraineană a cerut Rusiei încetarea imediată a focului și un „coridor umanitar” pentru evacuarea civililor din prima linie a frontului. S-a ajuns la o înțelegere doar în ceea ce privește evacuarea civililor.

În ceea ce privește coridoarele umanitare, consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a precizat că aceste se vor creea numai în anumite zone, unde va fi posibilă încetarea focului pe toată durata evacuării. De asemenea, cele două părți au ajuns la o înțelegere cu privire la livrarea de medicamente și alimente în locurile în care aveau loc cele mai intense lupte, relatează The Guardian. UPDATE ora 19.57. Șeful delegației ruse, Vladimir Medinsky, a anunțat, la încheierea întâlnirii, că Federația Rusă și Ucraina au discutat în detaliu chestiuni umanitare, militare și problema unei viitoare reglementări politice, informează TASS.

A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, probabil luni, 7 martie, potrivit Reuters.

(Jurnal)