Despre posibilitatea de a-i da afară din sistemul de învățământ pe angajații care nu vor să fie vaccinați, Cîmpeanu a spus: „Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța”.

El a mai precizat, la DIGI 24, că va veni cu argumente și că cei credibili, din sistemul de Sănătate, trebuie să explice oamenilor mai bine, astfel încât să le risipească semnele de întrebare pe care și cadrele didactice le au.

În privința  ipotezei ca profesorii care nu s-au vaccinat să fie dați afară din sistem, Sorin Cîmpeanu a spus: „Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, sunt persoane – și persoane credibile – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”.

Întrebat despre afirmația premierului Cîțu, potrivit căreia putem vorbi despre revenirea la școală cu prezență fizică a tuturor elevilor abia după vaccinarea întregului personal din învățământ, Cîmpeanu a declarat : „nu cred că premierul a condiționat strict, clar în acest sens, dar sunt convins că premierul, la fel ca și noi toți, își dorește o rată cât mai ridicată de vaccinare a personalului din învățământ. Riscul nu poate fi eliminat complet, știm foarte bine, nici în exemplele din viața de zi cu zi nu putem să eliminăm riscul, dar trebuie să-l ducem la acel nivel de la care el poate fi gestionat”.

30% din totalul cadrelor didactice din Giurgiu s-a vaccinat!

Potrivit unei comunicări oficiale, primite din partea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, până la această dată s-au vaccinat în județul Giurgiu, 695 cadre didactice (dintr-un total de aproximativ 2.300 de profesori), 125 de persoane ce fac parte din personalul didactic auxiliar și alte 129 de persoane – personalul nedidactic.

(Jurnal)