Cum pot scăpa de gunoiul menajer cei aflați în izolare

0
248

„O dată pe săptămână, angajatii Rosal colecteaza de la persoanele izolate sau in autoizolare la domiciliu, gunoiul menajer in eurocontainere separate care stau sigilate până acele persoane ies din izolare.”, preciza, cu puțin timp în urmă, Dani Năstase, directorul SC ROSAL SA, operatorul de salubritate din municipiu.

Inițial, se stabilise ca aceste ridicări să fie făcute săptămânal, însă, după doar câteva zile, s-a ajuns la concluzia că mai bine se schimbă procedura: cei aflați în izolare, în momentul în care constată că au deșeuri menajere, îi solicită pe cei de la Rosal, scoțând, totodată, sacii la ușă. Acești saci sunt preluați de echipa specială a operatorului de salubritate, în locul lor fiind lăsați alți saci. De specificat faptul că acești saci sunt de culoare albastră. Sacii cu deșeuri sunt depozitați în containere speciale, care se închid ermetic. 

Dacă se confirmă în 14 zile că o persoană este infectată, tot containerul este contaminat și se distruge prin incinerare; dacă nu, gunoiul ajunge la depozit.
În plus, săptămânal, încă de la instaurarea stării de urgență, Rosal dezinfectează toate cele 84 de platforme de gunoi din municipiul nostru.

(Jurnal)