Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Zimnicea – I.T.P.F. Giurgiu au depistat în zona de competenţă trei bărbați care vânau la lumina farurilor, metoda reprezentând o infracțiune care este prevăzută şi pedepsită de art. 42,  lit. m, din Legea 407/2006, actualizată.

În  data de 30.03.2019, în jurul orelor 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Zimnicea, judeţul Teleorman, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice cu autospeciala de supraveghere pe principiul termoviziunii, în zona de competenţă, au observat și oprit un autoturism de teren,  în care se aflau trei persoane.

În apropierea locului în care a fost oprit autoturismul, polițiștii de frontieră au descoperit un porc mistreț.

Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii celor trei la sediul S.P.F. Zimnicea, unde în urma cercetărilor efectuate a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării, precum și prin fixarea vânatului în vederea tragerii prin metoda la pândă”, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 42,  lit. m din Lg. 407/2006, actualizată.

De asemenea, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului la sediul S.P.F. Zimnicea și predarea animalului administratorului fondului de vânătoare unde acesta a fost descoperit.