Prezența la conferința de presă a social-democraților giurgiuveni, a unuia dintre cei mai longevivi primari din județ, Constantin Cărăpănceanu (primar al comunei Ghimpați) nu a trecut fără ca cei prezenți să nu îl provoace la o discuție legată de ultimii patru ani de mandat.

Nu am regrete, și o spun fără să greșesc. Sunt foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat în localitatea pe care o păstoresc de atâta vreme, iar cetățenii sunt foarte mulțumiți de ceea ce se întâmplă în Ghimpați”, declara primarul Cărăpănceanu. 

Așa cum preciza acesta, cea mai mare parte a proiectelor au fost realizate prin programele PNDL, dar nu au lipsit nici fondurile europene. 

„Localitatea este într-o permanentă dezvoltare, lucru ce poate fi văzut cu ochiul liber și pe care mi l-au declarat cei care au venit în Ghimpați după o perioadă de timp. Așa cum vă spuneam și cu alte ocazii, ne-am bucurat de finanțările prin programele PNDL 1 și 2, dar și de finanțările din fonduri europene, comuna noastră fiind una dintre cele mai active în acest sens. Dacă ar fi să mă întrebați, cel mai important lucru este, la acest moment, obținerea finanțării pentru realizarea cadastrului general, de care cetățenii comunei vor beneficia în mod absolut gratuit. În privința acestuia, vă pot spune că avem deja contractul semnat și au început chiar și lucrările”, spunea, cu mândrie în glas, primarul Constantin Cărăpănceanu. 

În afara acestuia, alte investiții majore au fost făcute în infrastructura rutieră – cele mai multe dintre străzile și ulițele comunei fiind, la acest moment, fie deja asfaltate, fie aproape terminate lucrările de asfaltare – toate acestea pe lângă investițiile care se fac în viitorul comunei.

„Se construiesc două școli în Ghimpați, și, de asemenea, și grădinițe noi. Avem un proiect în derulare, cu fonduri europene, a cărui valoare este de circa patru milioane de euro, cu multe amenajări – infrastructură și chiar și parcuri”, a mai precizat edilul comunei Ghimpați.

În afara acestora, un duș rece pe care l-au simțit mulți edili a fost cel dat de pandemia de COVID 19, care i-a trezit la realitate. Este vorba, spunea primarul Cărăpănceanu, despre acea realitate crudă, în care sistemul sanitar este depășit de situație și, odată cu el, și noi, fie că suntem oameni simpli, fie că facem parte din forurile decizionale.

„Vrem să revigorăm Spitalul din comună și să îl punem la dispoziția cetățenilor din cele șapte localități care erau, odată, arondate, pentru a beneficia de servicii de sănătate de calitate. Pandemia ne-a trezit la realitate, că avem nevoie de un sistem de sănătate viabil, funcțional. În Ghimpați am creat și un punct farmaceutic, dar nu ne vom opri aici”, mai spunea Constantin Cărăpănceanu.

Nu în ultimul rând, dorința cea mai mare a primarului comunei Ghimpați, ca, de altfel, a oricărui edil ce își dorește să conducă o comunitate prosperă, este atragerea de investitori, lucru ce poate deveni, în curând, realitate, dacă ținem cont de faptul că, la acest moment, se realizează studiul de fezabilitate pentru introducerea unei rețele de gaze naturale.

Sunt lucruri care demonstrează că această comună, aflată chiar în centrul județului, va cunoaște o dezvoltare puternică în perioada următoare”, a încheiat primarul Constantin Cărăpănceanu.

(Jurnal)