Înainte de căderea Guvernului Cîțu, PSD  ajunsese la un procent record: la 35%, în timp ce  PNL se afla la 21,9%, USR scăzuse la 9,8 %  în timp ce  AUR, marea revelație , a urcat la 17,1% , dublându-și practic  scorul electoral, după cum arată un sondaj Inscop realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021.

 Așteptăm acum să vedem cum va  arăta sondajul  după instalarea noului premier. După cum observăm marele câștigător în rândul populației este  AUR care și-a dublat practic scorul fata de alegerile de acum doar 9 luni.

Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de criza politică prin care trece România și totodată pe fondul nemulțumirilor sociale (creșteri de prețuri la alimente și servicii, noul preț crescut al carburantului, la gaz  și la energie electrică), nemulțumiri strigate, aproape săptămânal, în stradă de către reprezentanții acestui partid.

 De precizat că datele acestui sondaj au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

(Jurnal)