De o bună bucată de vreme ne-am obișnuit cu acțiunile întreprinse de Poliția Animalelor în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu și primăriile din diverse comune giurgiuvene, campanii menite să prevină abandonul puilor de câine pe domeniul public și înmulțirea necontrolată a acestora.

În acest sens, Primăria comunei Slobozia a venit în sprijinul cetățenilor și a organizat luni, 11 octombrie 2021 o campanie de sterilizări gratuite a câinilor, cu și fără stăpân, desfășurată la Căminul Cultural din comună.

Legea 258/2013 impune obligativitatea sterilizării și microcipării câinilor cu stăpân, iar amenzile în cazul neconformării sunt cuprinse între 5000 și 10 000 de lei pentru nesterilizarea animalului și același cuantum pentru neînregistrarea în Registrul electronic al câinilor cu stăpân(RECS).

În ciuda vremii reci și ploioase, la campania organizată în cursul zilei de ieri, au fost sterilizate un număr de 56 de animale, din care 42 de  femele, majoritatea fără stăpân.

Felicităm organizatorii campaniei pentru implicare și le dorim ca prezenta acțiune să se desfășurată în cât mai multe primării din mediile rurale.

(Jurnal)