Cum arată palatul secret al președintelui rus Vladimir Putin

0
469

Vladimir Putin ar trăi, în secret, ca un rege, iar și mai recent ar fi adăugat un alt palat impresionant, de două ori mai mare decât Palatul Buckingham, la colecția sa de proprietăți și la averea sa impresionantă de miliarde de dolari, conform unui ziar rusesc citat de news.com.au și alte publicații occidentale.

Vladimir Putin și-ar fi îmbogățit imperiul imobiliar cu un nou palat impresionant, în valoare de peste 270 de milioane de dolari, construit la marginea Moscovei. Conform informațiilor care circulă în presa rusă, citate de publicația Sobesednik, Putin ar fi, în secret, unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Palatul a fost construit într-o zonă exclusivistă a miliardarilor din Moscova

Impunătorul palat a fost construit într-o zonă exclusivistă cunoscută drept „cartierul miliardarilor”. Liderul autoritar de la Moscova ar avea o avere de peste 216 de miliarde de dolari. Criticii săi spun că a acumulat această avere de când a devenit președintele Rusiei și că deține flote întregi de iahturi, mașini și că are palate construite în secret peste tot în țară.

Cea mai nouă reședință a președintelui rus ar fi construită pe o suprafață de 37,7 kilometri pătrați, de două ori mai mare decât cea a Palatului Buckingham. Palatul în stil clasic a fost deținut de o companie denumită „Properietatea-V”, pe perioada construcției. Se spune că „V”-ul din nume vine de la „Vladimir”. În prezent, reședința apare ca și cum ar fi deținută de statul rus.  

În 2017, au apărut informații conform cărora Putin și-a cumpărat o altă casă de vacanță, a cărei piscină era platinată cu aur, în apropiere de granița occidentală a Rusiei. Villa Sellgren este construită pe o insulă în Golful Vyborg, la 19 kilometri de granița cu Finlanda. În mod oficial, ea aparține unor prieteni ai lui Putin, însă localnicii spun că ea ar aparține într-adevăr președintelui rus.

Putin ar mai deține proprietăți și în apropiere de Sankt Petersburg, dar și în regiunea Novgorod, pe lângă o mulțime de alte apartamente.

Averea secretă a lui Vladimir Putin

Până în acest moment, Kremlinul nu a reacționat în niciun fel la dezvăluirile făcute în ultimele săptămâni de Sobesednik în ce privește presupusa sa avere impresionantă.

Putin încearcă, însă, să pară că este o persoană modestă ale cărui venituri se limitează doar la salariul obținut în calitatea de oficial rus. Experții spun că el ar fi de 60 de ori mai bogat decât președintele american  Donald Trump.

Boris Nemțov, unul dintre criticii cei mai aprigi ai lui Putin, asasinat pe un pod din apropiere de Kremlin în februarie 2015, a compilat informații despre averea liderului rus pe care l-a acuzat că are 43 de avioane, 7000 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv o aeronavă cu reacție Illyshin care include, printre altele, un vas de toaletă de aur.

Ce face Vladimir Putin de dragul iubirii

Iubitele secrete ale liderului de la Kremlin sunt întreținute și ele cu sume masive de bani, conform informațiilor din presă, citate de news.com.au.

Svetlana Krivonogikh, despre care se spune că ar fi mama unuia dintre copii ilegitimi ai lui Putin, este o fostă spălătoreasă transformată peste noapte în milionară, iar acum deține un popular club de noapte.

Conform unor declarații fiscale care s-au „scurs” în presă, o altă iubită a lui Putin, „gimnasta”, se bucură de milioane de dolari în fiecare an, ocupându-se de canale media pro-Kremlin. Alina Kabaeva, fostă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice obține un salariu anual de peste 10 milioane de dolari.