Cum arată județul Giurgiu pe harta localităților fără medici de familie

0
879

 

Multe din localitățile țării nu au  deloc medici de familie, printre acestea situându-se și unele dintre comunele și satele județului Giurgiu.

 În toate aceste localităţi din România conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, este nevoie de 472 de medici de familie. Pe lângă ele, alte 1.098 mai au nevoie de medici de familie pentru a acoperi populaţia. Aici ar fi nevoie 1.693 de medici de familie. În total, deficitul de medici de familie este de 2.165.

 În România sunt puţin peste 10.000 de medici de familie în relaţie contractuală, astfel că deficitul este de 20%. 
În total, deficitul de medici de familie este de 2.165. În România sunt puţin peste 10.000 de medici de familie în relaţie contractuală, astfel că deficitul este de 20%. 

În județul Giurgiu , conform datelor  datelor Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) localitățile ce nu dețin la acest moment medici de familie sunt: Gogoșari, Singureni, Schitu, Cucuruzu, Găujani, Răsmirești, Bulbucata și Valter Mărăcineanu. 

Federația publică  această hartă, cu speranța că peste alți 4 ani situația nu se va înrăutăți în continuare.

Ei atrag atenția că „Accesul cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară, asigurate prin cabinetele de medicina familiei, trebuie să fie o prioritate pentru România.”

(Jurnal)