Odată cu deschiderea în zona de intrare în localitatea Joița a unor mari depozite  aparținând unor societăți investitoare cât și a creșterii tranzitului autovehiculelor prin comună, primăria a luat măsuri imediate privind în primul rând siguranța cetățenilor. Primarul Constantin Tănase și viceprimarul Alexandru Păun ne-au explicat cum au rezolvat repede și efiecient această stringentă problemă. 

În ultima perioadă am instalat o serie de indicatoare și limitatoare de viteză la indicația Poliției rutiere a județului Giurgiu pentru a reduce numărul de accidente, aflat în creștere de la un an la altul , cauza fiind faptul că Joița este o localitate cu trafic intens. Vă pot mărturisi că odată cu apariția acestora accidentele au dispărut. Reprezentanții poliției vin,  zi de zi, pe la noi și ne spun că nu mai au apeluri pe 112 pentru Joița.  Toți avem copii și odată cu aceștia o grămadă de griji, iar prin instalarea acestor limitatoare stăm și noi în siguranță – ne spunea viceprimarul Alexandru Păun.

  Și dacă tot vorbim de siguranță aș preciza că am implementat  cu ceva timp în comună un sistem de supraveghere prin camere video. Asta pentru că aici s-a construit masiv în ultimii ani, avem case noi și evident că odată cu acestea au apărut și  ”spărgătorii” de locuințe – preciza primarul Constantin Tănase.  Așa a apărut o rețea de camere video  care acoperă  toată comuna, ce ne-a ajutat foarte mult ulterior, atât  pentru  depistarea cauzelor unor accidente rutiere cât și  la identificarea autorilor unor infracțiuni săvârșite pe raza  comunei. Camerele i-au descurajat chiar și pe cei care au venit cu mașinile să fure, dar din păcate pentru ei, văzând camerele au renunțat la această intenție.

O inițiativă primită  foarte bine de cetățenii localității, ne mai declarau cei ce asigură conducerea Primăriei,  inițiativă ce a crescut gradul de securitate a locuitorilor comunei.

(Florian Tincu)