Marți, 22 ianuarie, începând cu ora 14,00, la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” din centrul Municipiului are loc evenimentul cultural-educațional „Cultura ne (re)unește – Unirea în file de istorie și literatură”.

La evenimentul organizat de Cenaclul Literar „Luceafărul”, Centrul Cultural „Vasile Militaru” – Vărăști, Consiliul Local al Seniorilor din cadrul Primăriei Giurgiu, și Societatea Culturală „Vasile Militaru” din Chișinău, sunt invitate personalități ale culturii și vieții literare de peste Prut.

Printre cei care vor participa, în calitate de invitați, la evenimentul amintit, se află Veronica Pârlea Conovali, profesor de istorie, scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor de Limba Română Chișinău și Uniunii Ziariștilor din România, precum și Maria Șalaru, bibliotecară, președinta Societății Culturale „Vasile Militaru” din Chișinău.

„Cultura ne (re)unește – Unirea în file de istorie și literatură” este organizat sub egida România 160. Unirea Principatelor Române.

Aceiași invitați vor fi prezenți la o a doua derulare a evenimentului, de miercuri, 23 ianuarie, începând cu ora 12,00, la Centrul Cultural „Vasile Militaru” din localitatea Vărăști.

(Jurnal)