Bucureștenii vor putea plăti intrarea la metrou cu deșeuri, potrivit unui anunț al Metrorex, într-o campanie de încurajare a reciclării. Astfel, călătorii vor putea „plăti” pentru un bilet cu cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Metrorex a anunțat că încurajează reciclarea și, astfel, va permite călătorilor să plătească o călătorie la metrou cu deșeuri.

Compania lansează „PET=BILET”, o campanie în premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării și reciclării deșeurilor, cât și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoria cu metroul – transport ecologic, nepoluant.

„Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecția mediului, aliniindu-se astfel politicilor naționale și internaționale ecologiste. Prin această campanie se dorește sensibilizarea opiniei publice și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importantă protejării mediului înconjurător”, se arată în comunicatul Metrorex.

Cei dornici să participe sunt așteptați în perioada 2 – 20 august în stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Pipera (intrarea principala) la standul partenerilor Metrorex.

Călătorii vor oferi 5 deșeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie.

După cum se constată, la noi, la români, orice idee strălucită rămâne realizabilă doar pe jumătate…Așa că cei ce doresc să scape de deșeurile din casă și să obțină niște bilete la Metrou trebuie să bată drumul  până  la cele două stații amintite mai sus. Adică acolo unde   și-a înțărcat Dracu, copiii!

Un proiect ce ar putea fi promovat la nivelul autorităților locale din toată țara, și evident la Giurgiu, acolo unde există operatori de transport în comun al cetățenilor.

(Jurnal)