Teama de coronavirus, de infectare a făcut ca rafturile supermarketurilor, destinate fructelor (în special citricelor) să rămână ca înainte de deschiderea magazinului: adică, GOALE!

De câteva zile, prin supermarketurile giurgiuvene nu mai pot fi găsite, sub nicio formă, lămâi. Portocale mai găsești, pe ici, pe colo.

În schimb, câțiva comercianți, în special situați în cel mai populat cartier al municipiului, cartierul Tineretului, au găsit o variantă rapidă (și aproape sigură) de îmbogățire: kilogramul de lămâi se vindea, luni, 16 martie, chiar și cu 16 lei! Prețul era scris cu cifre de-o șchioapă, pe o etichetă ce lesne poate fi înlocuită, dacă „nevoia” o va cere! Asta în condițiile în care, cu doar câteva zile mai devreme, același produs nu costa mai mult de opt lei! Altfel spus, unii își doresc îmbogățire rapidă, fără prea multă bătaie de cap. Doar, dacă medicul zice să consumăm lămâi, omul trebuie să cumpere, nu?

Asta ca să nu mai spunem că, la un magazin alimentar situat aproape de intersecția străzilor Tineretului cu București, nici măcar preț nu era afișat la intrare. Probabil că „tariful” era după…fizionomia cumpărătorului!