Retailerul Mega Image, operatorul celei mai mari rețele de supermarketuri din București, a decis să închidă temporar vitrinele cu mâncare gata pregătită din unitățile sale.

De asemenea, fiecare produs de panificație sau patiserie va fi ambalat individual în pungă de hârtie. Compania spune că are stocuri de marfă suficiente și roagă clienții să cumpere doar cât au nevoie.

 „Pentru mai multă siguranță la raioanele cu o expunere mare la risc, am luat măsuri suplimentare de prevenție, astfel: măslinele de la vitrinele de autoservire se vând doar în caserole preambalate și precântărite; fiecare produs de panificație sau patiserie va fi ambalat individual în pungă de hârtie; vitrina cu mâncare gata pregătită va fi temporar închisă”, se specifică într-un mesaj trimis de reprezentanții Mega Image clienților.

De asemenea, retailerul a decis să elimine  plata cu cash, la livrare, pentru clienții care cumpără online.

” Acum, toate comenzile online pot fi plătite mai sigur doar cu cardul. Clienții care sunt în situația de autoizolare trebuie să comunice curierului înainte de livrare, iar coletul va fi lăsat la ușă, pentru a evita contactul direct”, mai spune retailerul. Acesta anunță că „trecem printr-o perioadă foarte solicitată, prin urmare livrările pentru comenzile online pot avea întârzieri”.

Tot ca măsură de prevenție, Mega Image a redus numărul de puncte de pick-up pentru ridicarea comenzilor online, într-un interval orar limitat. În ceea ce privește aprovizionarea, retailerul face apel la clienți să cumpere doar cantitățile de produse de care au nevoie „pentru a nu provoca un dezechilibru în modul normal de funcționare, de la întârzieri în readucerea produselor la raft, la clienți care nu mai au acces la anumite produse”.

„Vă asigurăm că stocurile de produse sunt suficiente și facem aprovizionarea continuu în magazine.Pentru a evita mai mult contactul direct cu obiecte sau între persoane în magazine, vă recomandăm să păstrați o distanță de cel puțin un metru față de persoanele din apropiere și să folosiți mai des plata cu cardul bancar sau cu telefonul. E important să nu aglomerăm magazinele în această perioadă, prin urmare vă sfătuim să desemnați doar o persoană din familie să facă cumpărăturile”, mai anunță retailerul care a luat și măsuri suplimentare de igienizare a magazinelor. Astfel, toate suprafețele și obiectele comune din magazine care sunt folosite foarte des sunt dezinfectate și igienizate din oră în oră. În magazine este disponibil gel dezinfectant gratuit.