Așa cum informam, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu s-a petrecut un incident mai puțin obișnuit: un deținut, încarcerat pentru tâlhărie calificată, pentru șase ani de zile, la unitatea din Giurgiu, a încercat să agreseze un agent supraveghetor. 

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, subinspector Roxana Ioniță, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Pe data de 1 iulie, în jurul orelor 9,45, după efectuarea dreptului la convorbire telefonică, la reintroducerea în camera de detenție, pesoana respectivă, condamnată la șase ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, în regim de maximă siguranță, pe fondul unor nemulțumiri mai vechi, pe care nu le-a adus la cunoștința nimănui, a încercat agresarea agentului supraveghetor, în vârstă de circa 30 de ani, în zona gâtului, cu o lamă de tip BIC. Incidentul a fost observat de colegi ai agentului, care au intervenit. Nu au fost necesare îngrijiri medicale, și au fost luate măsurile necesare în vederea întocmirii dosarului de incident. În acest caz au fost informați Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, Judecătorul supraveghetor și Agenția Națională a Penitenciarelor”,a mai precizat Roxana Ioniță. 

(Jurnal)