Conform unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție: Tractorul nu este autovehicul!?

0
353

taranu-e-inventiv

Foto: Da, aveți dreptate, domnilor judecători ! Iată dovada că tractorul nu e autovehicul!

La noi ca la nimeni.

Conform unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie de Justitie, ce a fost publicata  săptămâna trecută în Monitorul Oficial, tractorul nu este autovehicul, ci doar o mașina agricolă care face diverse lucrari si care se deplaseaza, ocazional, pe un drum.  Așa că legislatia rutieră nu i se poate aplica. Taci că o văzurăm și p’asta!  Și tot potrivit Inaltei Curti de Casatie si Justitie, textul infractiunii de conducere fara permis nu se refera si la tractoare. Soferii cu experienta spun ca tractoarele pot face atat servicii dar si pagube foarte mari.

E o glumă?

Întrebat ce părere are despre această decizie un tractorist le-a declarat jurnaliștilor: „Daca ar fi dupa mine, i-as pune si pe biciclisti si carutasi sa faca cursuri, nu au treaba, habar, ies de pe ulite fara sa se asigure. Adica mie de ce sa-mi ia permisul daca sunt baut si lui ce sa-i faca? Dar daca-i iese cineva in fata ce faci? Sau un indicator nu stie ce inseamna.” Evident că acum,  mulți dintre locuitorii din mediul rural,  dar  și conducători auto nu știu ce să creadă despre  noua prevedere, considerând-o o glumă. Unii spun că cei care nu detin un permis de conducere nu ar avea voie sa se urce la volan, iar altii spun ca asteapta lamuriri de la politisti.

Probleme juridice

Noua prevedere ridică în același timp  probleme juridice în eventualitatea unui accident provocat de o persoană care nu are permis si nici asigurare pe tractor. Momentan, polițiștii au fost rezervati în a se exprima referitor la această scăpare legislativă.

(Jurnal)