Formatul unor emisiuni TV surprinde deseori prin faptul că se abate total de la scopul  ei, în sine. Una dintre acestea este cu siguranţă emisiunea, maraton, “Bravo ai stil!” , care, în loc să educe gustul tineretului în ceea ce priveşte modul de a se îmbrăca, promovând ultimele tendinţe în modă, se diluează într-un mahalagism de doi bani între concurente  care , de fiecare dată, par nişte ţaţe frustrate ce-şi aruncă una alteia tot felul de invective , ca la piaţă…Despre modul vestimentar al concurentelor, din vagile mele cunoştinţe în arta vestimentară , aş spune că sunt în marea lor majoritate, o bătaie de joc.

Uneori ţoalele concurentelor par scoase din recuzita unei trupe de circ. Tonul conflictelor este dat întotdeauna de ţaţica şefă, Silvia, o femeie (??) pe care probabil producătoarea emisiunii o susţine tocmai pentru a transforma dialogul între concurente într-un conflict  vulgar, cu poalele-n cap! Că ce poate fi gustat mai mult la  noi, la români, decât cearta, scandalul, mardeala…!?

Uneori însă apariţiile concurentelor depăşesc limita normalului, trecând în latura patologicului. Pentru exemplifiocare vă redăm alăturat una dintre ultimele apariţii ale ţaţicii Silvia al cărui machiaj pare inspirat din filmele cu zombi sau după personajele întâlnite trăgând un  galoş după ele,  pe aleile de la Bălăceanca! Din păcate pentru tot acest exchibiţionism al prostului gust sunt chemate în studiou nume grele din modă precum Cătălin Botezatu şi Iulia Albu.

Am sugera producătorilor ca  de fiecare dată pe genericul emisiunii  să introducă două avertizări obligatorii:

“Vă prevenim că această emisiune conţine imagini şi dialoguri ce  vă pot şoca emoţional!”  şi “Interzis telespectatorilor …normali!”

În concluzie poftiţi de vă relaxaţi cu balamucul de la “Bravo ai stil”!

(Spectator)