De mai multe luni, medicamente importante pentru bolnavi cronici (Siofor sau Glucophage – folosite în tratamentul diabeticilor, Euthyrox – pentru problemele tiroidiene) lipsesc cu desăvârșire din farmaciile giurgiuvene. Bolnavii au încercat diverse variante, inclusiv apelul la prieteni sau rude din străinătate, asta cine a avut noroc de așa ceva… De altfel, de mai bine de o lună de zile nu au mai apărut aceste medicamente în farmaciile din Giurgiu, neputând fi aduse nici măcar în baza unei comenzi la unul dintre lanțurile farmaceutice.

Numai că, de câteva zile, la Giurgiu a apărut o soluție, rapid propagată pe site-urile de socializare: comanda fermă către o bulgăroaică ce vinde, zilnic, diverse produse în centrul orașului.

Astfel, aceasta aduce, contra cost și pe comandă, medicamentele SIOFOR și EUTHYROX. Dacă SIOFOR-ul este gratuit (dacă s-ar găsi) în farmaciile giurgiuvene, la bulgăroaica cu pricina prețul acestuia este de 15 lei. În schimb, prețul EUTHYROX-ului este de aproape patru ori mai mare la „piață”: 60 de lei cutia, față de 15 lei, cât ar costa în farmaciile giurgiuvene. Iată, mai jos, un material filmat cu o cameră ascunsă:

Din păcate, oamenii a căror sănătate și viață depinde de aceste medicamente, dar și de altele, sunt dispuși să plătească oricât pentru aceste medicamente. Nu ar strica dacă și autoritățile s-ar implica în aceste situații.

(Jurnal)