Cristina Elena DINU: „Toate măsurile din pachetul social al PSD, precum creșterile de alocații, pensii, sprijinul pentru energie au finanțarea asigurată”

0
83

„#PSD își îndeplinește obiectivele politice majore pentru care a intrat la guvernare, prin #bugetul anului 2022. Astfel, toate măsurile din pachetul social al PSD, precum creșterile de alocații, pensii, sprijinul pentru energie au finanțarea asigurată.

Este un buget de #echilibrare economică și socială, simultan cu #protejarea puterii de cumpărare şi este menit să reducă inflația și să stabilizeze #economia.

La capitolul SĂNĂTATE, Ministerul Finanțeloralocat, pentru anul 2022, resurse consistente pentru #combaterea pandemiei și pentru funcționarea sistemului de sănătate din #România.

Aşadar, bugetul alocat pentru domeniul #Sănătății este cu 7% mai mare, respectiv 68,17 mld. lei în 2022, față de 63,56 mld lei cât s-a cheltuit în 2021.

Vorbim despre o #suplimentare cu 4,5 miliarde lei, adică aproape 1 miliard de euro!

Sunt prevăzute creșteri pentru finanțarea programelor naționale, tratamentul bolilor cronice și pentru recuperarea post Covid, iar asistența medicala #primară are un buget cu 23% mai mare.

Am votat astăzi, în Comisiile de sănătate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, pentru adoptarea acestui buget.

#SănătateaEstePrioritară

#PSD”

(Cristina Elena DINU- deputat PSD de Giurgiu)