Cristina Elena DINU: „PSD își dorește ca facturile la electricitate și gaz să redevină suportabile pentru populaţie şi economie”

0
248

„Ne dorim ca #facturile la electricitate şi gaz să redevină şi să #rămână suportabile pentru populaţie şi economie, inclusiv iarna viitoare. Trebuie luate rapid măsuri în primul rând pentru consumatorii casnici, pentru infrastructura critică (școli, spitale, instituții) și IMM-uri.

Tocmai de aceea, #PSD susţine un mix de soluţii care să includă şi #reglementarea, dar şi mărirea capacităţilor de #producţie, astfel încât #România să capete independență energetică. Iar acest lucru este posibil, în viziunea noastră, în câțiva ani. Doar reducerea unor taxe NU va rezolva cauza principală a creşterii prețurilor din domeniul energiei, adică #liberalizarea haotică a pieței.

De asemenea, #PSD susţine că, până la pregătirea pieței de energie cu noile reglementări decise de guvern, poate fi prelungită perioada de #compensare și după 1 aprilie 2022.

Însă, sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE cum a transmis ministrul Virgil Popescu”.

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)