Cristina Elena Dinu: „PSD a susţinut asigurarea medicamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor”

0
74

Am acceptat să revenim la guvernare, doar dacă #pachetul social propus de #PSD va fi implementat #integral şi cât mai curând. Măsurile pentru români nu au fost negociabile şi ne-am respectat toate #promisiunile!

De asemenea, am spus, întotdeauna, că trebuie să folosim #toate mijloacele posibile pentru #combaterea efectelor pandemiei.

Astfel, alături de vaccinare şi de testare, #PSD a susţinut şi asigurarea #medicamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor.

Iată că se poate!

Ministerul Sănătăţii, condus de profesorul Alexandru Rafila, a început deja achiziția de medicamente pentru #tratarea pacienților COVID. Procedura este în curs de derulare, România putând achiziționa 600 000 de capsule de Molnupiravir.

Totodată, ministrul Rafila s-a întâlnit cu reprezentanții Pfizer pentru achiziția noului #medicament anti-covid, dezvoltat de această companie, la mai puțin de 24 de ore după autorizarea lui în SUA.

În plus, în cadrul pregătirilor pentru valul 5, sunt înfiinţate mai multe #centre în proximitatea spitalelor, pentru ca bolnavii COVID cu #simptome medii sa poată fi evaluați și tratați.

De asemenea, în cea mai recentă şedinţă de Guvern, s-a hotărât că #pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei pe lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de #compensarea cu 90% a preţului de referinţă al #medicamentelor

#Ne_ținem_de_cuvânt

#Măsuri_Pentru_Oameni

#Psd”

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD de Giurgiu)