#PSD a reuşit introducerea procedurii de #urgență în dezbaterea și adoptarea Legii de #plafonare a prețurilor la energie şi gaze, o iniţiativă susţinută masiv de populaţie şi pentru care au #semnat mii de oameni, până acum!

Orice zi de întârziere poate face ca mii de români să rămână în frig şi în întuneric, pentru că NU vor mai putea să îşi plătească facturile, dar înseamnă şi #faliment pentru mii de companii autohtone!

Proiectul #PSD este SINGURA soluție concretă prin care facturile la energie electrică se vor reduce cu până la 43%, cele la gaz cu 23%, iar consumatorii vor primi și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori.

De asemenea, proiectul prevede că, în următoarele 6 luni, orice #scumpire a prețurilor energiei și gazelor este interzisă!

Legea se aplică nu doar consumatorilor casnici ci și firmelor, școlilor, spitalelor și instituțiilor publice, dar și producătorilor de energie termică!

Aşadar, PSD vine cu soluții legislative rapide pentru depășirea #iernii: căldura să nu fie oprită în casele oamenilor, furnizorii de căldură să aibă cu ce s-o producă, iar consumatorii casnici și firmele să-și poată plăti facturile.

Este tot ce se poate face acum, după catastrofa liberalizării pieţei, complet nepregătite, făcută de guvernele lui Iohannis!” 

(Deputat PSD de Giurgiu – Cristina Elena Dinu)