Cristina Elena DINU: „Protejăm, locurile de muncă ale celor care au fost în linia întâi în pandemie, deci în cele mai grele momente din ultimii 2 ani!”

0
414

Medici, asistenţi medicali din spitale sau serviciile de ambulanţă, angajaţi ai DSP sau cei din domeniul asistenţei sociale, încadraţi pe o perioadă determinată, cu toţii au dorit să-şi #salveze semenii şi, în acest sens, au făcut mari eforturi şi sacrificii. Este un gest de reparație #morală să poată lucra în continuare, și în condiții normale!

„De aceea, am inițiat și votat, alături de colegii mei parlamentari #PSD, proiectul de lege privind reglementarea #statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de COVID-19, a fost încadrat pe perioadă #determinată, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Iniţiativa legislativă prevede stabilirea #cadrului legal pentru ca personalul care a ocupat, în perioada menţionată, posturi pe o perioadă determinată, să îşi poată menține locul de muncă pe o perioadă nedeterminată, în urma unui #examen.

Măsura vine şi în sprijinul instituţiilor care au beneficiat de serviciile angajaţilor, având în vedere #experienţa profesională dobândită în perioada stării de alertă, foarte importantă pentru personalul din sănătate, respectiv asistenţă socială”.

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)