„Proiectele de investiţii în infrastructura de #irigaţii au fost deblocate! Alături de programele pentru #legumicultori, dar şi pentru angajaţii din sectorul agricol şi din industria alimentară, a fost luată o nouă măsură ce vine în sprijinul #agriculturii româneşti.

#PSD înţelege nevoile producătorilor autohtoni şi, astfel, prin Ministerul Agriculturii, condus de social-democratul Adrian Chesnoiu, au fost alocate peste 700 de milioane de lei privind #accelerarea investițiilor în sistemele de irigații.

Vor fi puse în funcțiune, rapid, noi #investiții ce deservesc o suprafață totală irigabilă de peste 50.000 de hectare. Este vorba de obiective de investiții de importanță #națională, respectiv:

o Reabilitarea canalului Siret- Bărăgan,

o Suplimentarea sistemului de irigații Ruginești – Pufești – Panciu

o Reabilitarea stațiilor de pompare de bază, la stația de repompare a canalelor de aducțiune și de distribuție din amenajarea de irigații Sadova – Corabia.

Tot PSD a majorat la 1.5 miliarde de euro #bugetul alocat investițiilor în infrastructura de irigații și a inclus prin lege, la finanțare, sistemele de irigații de la nivelul #fermelor.

Aceste decizii au dus la recuperarea întârzierilor din ultimii 2 ani.

Toate măsurile gândite şi susţinute de PSD vin în #sprijinul sectorului agricol şi asigură sustenabilitate în privința producției de #alimente pentru români, în condițiile crizei energetice și a războiului din Ucraina.

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD Giurgiu)