Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Cristina Elena DINU: „Oprim exodul muncitorilor români din agricultură către alte state ale Uniunii Europene!”

Cristina Elena DINU: „Oprim exodul muncitorilor români din agricultură către alte state ale Uniunii Europene!”

0
Cristina Elena DINU: „Oprim exodul muncitorilor români din agricultură către alte state ale Uniunii Europene!”

„Adoptarea măsurii #PSD pentru salarizarea în agricultură, adică acordarea unui salariu minim de 3.000 de lei, dar şi asigurarea unor #facilităţi fiscale, începe să producă efecte. State europene care se bazau pe muncitorii români anunţă că resimt deja din plin lipsa acestei forţe de #muncă.

Potrivit actului normativ, promulgat de către preşedintele ţării, la sfârşitul săptămânii trecute, „până la finalul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de #minimum 3.000 lei lunar”. Aceasta, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru.

De asemenea, Legea mai prevede că „perioadele lucrate în sectorul agricol constituie stagiu de #cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizaţie de #şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

În plus, persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în #industria alimentară pot opta pentru plata #cotei de 3,75% datorate la fondul de #pensii administrat privat.

Această măsură a #PSD, care a fost aplicată și în #construcții, oferă venituri decente pentru salariații din sector, asigură forța de muncă pentru angajatorii #români și aduce mai multe venituri la bugetul de pensii din România.

#PSD

#Sprijin_pentru_România”

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °