Cristina Elena DINU: „Nu aşteptăm valul 4 al pandemiei, ci suntem chiar pe val”.

0
139

„La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Cornel Ştefan, am avut plăcerea să particip, miercuri, 22 septembrie, la Târgovişte, la dezbaterea publică „SĂNĂTATE pentru Dâmboviţa”, alături de colegi parlamentari, membri ai Comisiilor de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, specialişti din domeniul sanitar şi reprezentanţi ai presei locale şi naţionale.

Am încercat să fac o scurtă radiografie, cât mai obiectivă, a situaţiei în care ne aflăm din pricina pandemiei.

Am afirmat că gestionarea pandemiei pare marele eșec al guvernului de dreapta.

Dacă, la începutul anului trecut, ne confruntam cu o situație excepțională și erorile puteau fi înțelese, am ajuns în punctul în care nimeni nu mai are nicio scuză.

Avem o campanie publică de vaccinare care nu a reușit să convingă decât un procent foarte mic din populație și care nu a reușit să răspundă la întrebările legitime ale românilor. Avem un val 4 care ne ia prin surprindere și ne prinde exact în punctul în care eram acum un an și jumătate și avem medici epuizați despre care nimeni nu vorbește.

Peste toate acestea, este criza guvernamentală pe care o trăim de un an și jumătate şi mi se pare incredibil că niște calcule politice au fost mai presus de siguranța și sănătatea cetățenilor. De la momentul declarării pandemiei, am avut 4 miniștri ai Sănătății – exact în momentul când sănătatea avea cea mai mare nevoie de stabilitate și coerență.

Haosul legat de măsurile restrictive a dus la o neîncredere a populației: în existența pandemiei și în siguranța pe care ar trebui să o inspire autoritățile publice. Drept urmare, la nivelul întregii societăți domnește o stare de neliniște și incertitudine.

Este inacceptabil ca cetățenii să nu aibă o predictibilitate a activităților lor și o certitudine a faptului că, în cazul în care se îmbolnăvesc, au un loc pentru a fi tratați.

Provocarea majoră în acest moment, din punctul meu de vedere, este creșterea rapidă a numărului de pacienți care au nevoie de îngrijire pe secțiile ATI și care, din păcate, s-ar putea să nu găsească un loc disponibil.

Campania de vaccinare este o altă provocare. În spațiul public există o inflație de informații referitoare la vaccinuri, virus și boală. E momentul ca autoritățile competente să gândească o campanie de comunicare coerentă, care să răspundă la temerile și curiozitățile oamenilor și care să ajungă la fiecare cetățean.

După părerea mea, nu aşteptăm valul 4 al pandemiei, ci suntem chiar pe val.

Şi, văzând lipsa de preocupare a Guvernului faţă de această nouă provocare, cred că şi de această dată greul va fi dus tot de autorităţile locale şi judeţene, fără de care n-am fi putut depăşi nici celelalte valuri pandemice.

Am felicitat Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru iniţiativă şi pentru implicarea în tot ceea ce înseamnă sănătatea oamenilor!

Sănătatea_Este_Prioritară”

(Cristina Elena DINU- Deputat PSD de Giurgiu)