Acasă Actualitate Cristina Elena DINU: „Noi măsuri PSD pentru sprijinirea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti”

Cristina Elena DINU: „Noi măsuri PSD pentru sprijinirea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti”

0
Cristina Elena DINU: „Noi măsuri PSD pentru sprijinirea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti”

Noi măsuri #PSD pentru sprijinirea #Agriculturii şi a #Industriei alimentare româneşti!Am propus în Coaliţie adoptarea modelului de salarizare din #Construcţii şi în cele două domenii menţionate, astfel încât salariul minim să fie de minimum 3.000 de lei brut.

 Dorim:

1. #Protejarea şi a celor 280.000 de salariați din agricultură şi industrie alimentară față de creșterea prețurilor

2. Combaterea #exodului angajaților din acest sector, care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state europene.

 Aşadar, vrem să îi #încurajăm pe românii care lucrează în acest domeniu să rămână #acasă şi să producă #hrană românească pentru ţara noastră!

Modelul de salarizare preluat din domeniul Construcțiilor pentru a fi aplicat la salariații din Agricultură și industria alimentară prevede următoarele #beneficii– care vor aduce mai mulți #bani în buzunarele acestora:

– Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general), deci o creștere semnificativă pentru cei care erau plătiți la nivelul salariului minim în acest sector.

Scutirea de la plata #impozitului pe venit (de la 10% la 0%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

– Scutirea de la plata #contribuției pentru #sănătate (10%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

– Reducerea contribuției pentru #pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

-Reducerea contribuției #asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27%, un beneficiu al angajatorilor din agricultură.

Aceste măsuri se aplică pentru TOȚI salariații din #firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul Agriculturii și industriei alimentare(conform codurilor CAEN asociate).”

(Cristina Elena DINU- Deputat PSD Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °