Cristina Elena Dinu: „M-am angajat să contribui la orice politică publică de natură să îmbunătățească situația pacienților români”

0
137

Ca membru al #Parlamentului m-am angajat să contribui la orice politică publică de natură să îmbunătățească situația pacienților români.

Ca #medic, îmi doresc să văd că pacienții mei beneficiază de cele mai bune tratamente și că le este respectată demnitatea.

În virtutea accestor două aspecte, astăzi am lansat o invitație publică de a colabora la un cadru legislativ prin care #pacienților români să le fie asigurate în mod permanent tratamentele cu produse derivate din plasmă și sânge.

În concret, la momentul actual, accesul la #tratament al acestor pacienți este incert dat fiind faptul că România nu colectează și nu exploatează corespunzător plasma. Drept urmare, pacienții cu #boli rare, pacienții care au trecut prin cure de citostatice, cei cu hepatite sau cei transplantați sunt supuși unui risc adițional.

Un nou cadru legislativ ar oferi posibilitatea de colectare a plasmei și de fracționare a acesteia, pentru ca în final, pacienții noștri să aibă acces neîntrerupt la tratamente.

Este un prim pas pe care îl fac astăzi în această călătorie!

#Alături de mine vor fi medici, reprezentanți ai pacienților și colegi parlamentari.

Astfel, niciun aspect nu va fi neglijat!

#Împreună vom aduce un strop de bine în viețile pacienților români!

Mulțumesc Point Public Affairs și APAA pentru deschidere și colaborare!

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD de Giurgiu)