„Încă de când s-a vorbit despre înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Investiţii în Sănătate(ANIS), am spus că aceasta avea ca principal #scop umplerea cu bani a buzunarelor USR-iste.

De altfel, această Agenţie a devenit chiar mărul discordiei în fostul guvern de dreapta şi, supăraţi că nu le-a ieşit pasenţa, cei de la USR şi-au luat jucăriile şi s-au cuibărit în opoziţie, aruncând ţara într-un #haos total.

S-a dovedit că am avut dreptate!

Proiectul ANIS, finanţat prin PNRR, are prevăzute 5 milioane de euro pentru funcționarea propriu-zisă și, ATENŢIE, 25 de milioane de euro pentru #consultanță, conform celor declarate de ministrul Alexandru Rafila.

Adică, suma pentru consultanţă este de 5 ori mai mare decât valoarea proiectului în sine. Incredibil cum îşi pregătiseră terenul băieţii de la USR!

#Combaterea pandemiei și #salvarea vieților românilor nu se aflau printre preocupările foștilor miniștri USR ai sănătății, ci doar să-şi tragă mulţi, cât mai mulţi bani din PNRR prin firmele lor sau cele ale apropiaţilor, chiar și din fondurile destinate investiţiilor din domeniul sanitar.

Sigur că, din această pricină ,,nu au mai avut timp” să pregătească valul 4, să asigure testarea masivă a populatiei, achiziţionarea medicamentelor necesare și pregătirea spitalelor.

Iar iresponsabilitatea lor s-a tradus prin #pierderea a zeci de mii de vieţi omeneşti.

Fără importanță, de altfel, în comparație cu #milioanele de euro care ar fi trebuit să le intre în buzunare!”

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)