Cristina Elena DINU: „Este în mâinile noastre, ale femeilor parlamentar, să definim și să stabilim politici care să asigure respectarea drepturilor și exercitarea libertăților individuale ale femeilor”

0
219

Deputatul socio-democrat, Cristina Elena Dinu, participă zilele acestea în calitate de membru în Comitetul Director al Uniunii Interparlamentare (UIP), la Forumul Femeilor Parlamentar, organizat la Kigali, în marja celei de- a 145- a Adunări a UIP.

«Egalitatea de gen și parlamente sensibile la dimensiunea de gen: factori ai schimbării pentru o lume mai rezilientă și mai pașnică» este tema acestei Adunări Generale, iar dezbaterile de marţi, 11 octombrie, s-au concentrat în jurul acesteia.

Rwanda este exemplu de bune practici în acest sens, fiind prima țară din lume cu #majoritate feminină în Parlament de 61,4%.

#Parlamentele, prin prerogativele lor instituționale și prin faptul că reprezintă interesele tuturor femeilor, joacă un rol important în promovarea egalității de gen.

În #România a fost adoptat un cadru legislativ adecvat, în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, respectiv măsuri privind piața muncii, participarea la decizie, la educație, cultură și informare, eliminarea rolurilor şi stereotipurilor de gen.

Consider că este în mâinile noastre, ale femeilor parlamentar, să definim și să stabilim politici care să asigure respectarea drepturilor și exercitarea libertăților individuale ale femeilor.

#Forumul_Femeilor_Parlamentar

#Egalitate_de_gen”

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)