Cristina Elena DINU: „Adevărata putere a unui bărbat nu stă în pumnii săi, ci în grija, în dragostea şi în sprijinul pe care trebuie să le acorde unei femei”.

0
167

Nu degeaba există vorba „O femeie nu trebuie lovită nici măcar cu o floare!”. Adevărata #putere a unui bărbat nu stă în pumnii săi, ci în grija, în dragostea şi în sprijinul pe care trebuie să le acorde unei femei.

Nimic nu justifică #violenţa şi nu există niciun motiv pentru care o femeie să accepte să fie lovită de partenerul său ori să permită astfel de acte de agresiune aplicate copiilor săi!

Din nefericire, fenomenul #violenţei_domestice a luat amploare, în ultimii ani, în Europa, iar România stă foarte prost la acest capitol. Numai anul trecut, Poliția a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie, iar 72 de femei din ţara noastră au fost #ucise!

Este cutremurător, nepermis şi trebuie să luăm măsuri urgente şi să folosim toate #instrumentele pentru ocrotirea victimelor violenţei domestice!

Susţin implementarea unui sistem performant de #monitorizare a tuturor cazurilor şi consider că oricine cunoaşte o familie aflată într-o asemenea situaţie trebuie să ia legătura cu autorităţile, până nu este prea târziu! #România are nevoie, totodată, de cât mai multe adăposturi, de programe de consiliere şi de mult curaj şi solidaritate!

#Familia înseamnă respect, armonie, ajutor reciproc şi înţelegere, nu pedepse corporale, nu tortură fizică sau psihică!

Mă alătur şi susţin campania demarată de #PES_Women, astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale de Combatere a Violenţei Domestice!”

#STOP_Violenţei_Domestice

#Campanie_PES_Women

(Cristina Elena DINU- deputat PSD de Giurgiu)