Comisia de la Jilava a avizat favorabil cererea de eliberare condiționată a lui Cristi Borcea. Și instanța trebuie să decidă pe 10 septembrie dacă admite solicitarea lui Borcea.

Concret, Comisia analizează cererea deținutului și face o propunere (de eliberare sau de respingere a cererii), urmând ca judecătorii să hotărască dacă admit sau nu solicitarea. Conform presei, comisia a decis să răspundă pozitiv cererii fostului finanțator Dinamo.

Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor și încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiționată, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 stabilind termen de judecată pe 10 septembrie. Vă reamintim că acesta a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 – 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Un tun financiar din Penitenciar

Cristian Borcea îşi execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava. Cu toate acestea, fostul investitor al câinilor a reușit să dea o adevărată lovitură financiară chiar din închisoare, după cum cotidianul nostrum a mai precizat și cu altă ocazie. Borcea a decis să-și închirieze cele două saloane de evenimente, dar și terasa din Parcul Moghioroș. Pentru asta el a semnat înțelegerea valabilă pentru următorii 15 ani de zile, apoi a mers liniștit în celulă. Devenise déjà mai bogat cu 4,5 milioane de euro.

(Jurnal)