„Crima” de a respecta legea

0
2205

Un tânăr giurgiuvean, Robert Costache, de altfel extrem de implicat în viața socială, a găsit de cuviință să aducă la cunoștința opiniei publice un aspect cu care ne confruntăm, din ce în ce mai des, pe străzile din municipiu. Deși ordonanțele militare prevăd clar că este interzisă gruparea a mai mult de trei persoane pe stradă, sau într-un singur loc, fotografia postată de acesta pe contul său de socializare prezenta nici mai mult, nici mai puțin, decât șase tineri, fără niciun fel de scrupule, care se plimbau pentru că așa aveau ei chef, după cum a reieșit, mai apoi, din comentariile postate la fotografia cu pricina. „Greșeala” lui Robert Costache a fost să își însoțească fotografia (pe care o prezentăm și noi) cu următorul text: „Știe cineva dacă se mai aplică regula de 3?🤔
Întreb pentru un prieten…
Oare eu sunt fraierul pentru că încă stau acasă?”

Degeaba a încercat tânărul Robert să le explice comentatorilor (unii ascunși chiar după conturi false) că nu este normală atitudinea celor șase. Cei care le luau apărarea (mult mai mulți), au dovedit că „li se rupe” de lege și de respectarea acesteia. Normal, legile sunt făcute (în România, cel puțin) să fie încălcate, și nu respectate. Și ne mai mirăm că, la asemenea atitudini, la asemenea comentarii (unele cu un limbaj suburban) numărul persoanelor depistate pozitiv la noul coronavirus este în continuă creștere. Nu, nu comentariile propriu zise duc la această creștere, ci miserupismul de care dau dovadă – în primul rând prin limbaj, apoi prin atitudine și acțiuni – cei care nu au pic de respect față de lege.

Situația ne-a fost adusă la cunoștință de către unul dintre cititorii publicației noastre, care ne-a trimis următorul mesaj:

Mă numesc I. D. și din păcate am asistat la un moment trist pentru toți giurgiuvenii și toți românii.

Urmăresc cu interes tot ce se întâmplă prin Giurgiu și câteodata mai îmi apare pe Facebook și ce face un băiat numit Robert Costache. 

Astăzi de dimineață, am citit că a realizat o postare prin care a fotografiat câteva persoane (grup mai mare de 3 care clar nu faceau voluntariat sau altceva) prin care a tras un semnal de alarmă să respectăm ordontanțele militare și să nu ne plimbăm fără motiv pe stradă.

A generat peste 500 de comentarii dintre care unele comentarii sunt de la persoanele care au fost fotografiate pe domeniul public și prietenii acestora prin care îl injură și faceau misto de băiatul ăsta Robert. 

Consider că este ok cum a procedat Robert și cred că este de datoria dumneavoastră, a presei libere, să ajutați respectarea bunului simț, a educației și a respectării ordonanțelor militare pentru că nimeni nu este mai presus de lege. 

Din ce am văzut pe profilul lui, are un trecut interesant Robert”, ne-a mai scris cititoarea noastră.

(Jurnal)