Cozi la pedarde şi artificii, pentru Revelion. Poliţiştii verifică autorizaţiile de comercializare. Ce se întâmplă, în aceste zile, la Giurgiu…

0
80

A început marea goană după tradiționalele artificii, petarde și steluțe pentru Revelion! S-au format cozi la tarabe și în centrele comerciale autorizate, asta pentru că numărul vânzătorilor de articole pirotehnice e mai mic decât în anii trecuți. Polițiștii au fost vigilenți și au verificat cine are autorizație și cine vinde materiale pirotehnice ilegal, se arată în știrile TVR1.

Comercianții de articole pirotehnice, mult mai puțini decât în anii trecuți, s-au străduit să își atragă clienții. Vânzătorii au expus produsele care știu că se vând cel mai bine.

Indiferent de locul de amplasare, cumpărătorii au apărut, așa că la unele tarabe s-au format cozi.

Polițiștii și inspectorii ITM au făcut mai multe controale ca să-i găsească pe cei care încalcă legea. Pedepsele sunt drastice.

Orice acțiune care contravine regimului materialelor explozive şi al articolelor pirotehnice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 5 ani. Se pot comercializa doar articole pirotehnice cu risc scăzut pentru populație.

Cumpărătorii trebuie să fie majori, să citească cu atenție ambalajele și să folosească aceste obiecte cu mare atenție.

În urmă controalelor s-au constatat 3 infracțiuni și o contravenție și au fost confiscate peste 1660 kilograme de articole pirotehnice care erau interzise comercializării.

La Giurgiu, așa cum ne declarau reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au obținut autorizație, pentru comercializarea obiectelor pirotehnice aprobate prin lege, un număr de patru comercianți, majoritatea pe raza municipiului nostru.

Pe de altă parte, de la începutul acestei luni, până în prezent, polițiștii de frontieră, în colaborare cu polițiștii giurgiuveni, au confiscat un număr total de peste 10.000 de obiecte pirotehnice interzise a fi comercializate, aflându-se în clase ridicate de risc. Valoarea totală a acestora depășește, astfel, suma de 15.000 de lei.

Deși polițiștii și polițiștii de frontieră depun toate eforturile pentru identificarea și pedepsirea, conform legii, a celor care încalcă regulile, totuși, pe raza municipiului, încă se mai pot auzi bubuituri produse de obiecte pirotehnice din categoria celor amintite mai sus. În aceste situații, spuneau reprezentanții IPJ Giurgiu, chiar dacă un echipaj de poliție identifică un asemenea utilizator, deși se deplasează la ușa acestuia, pentru a i se cere socoteală, proprietarul, de cele mai multe ori, refuză să deschidă ușa, astfel că polițiștii sunt puși în fața impozibilității de a-i trage la răspundere pe făptași.

(Jurnal)