CORONAVIRUS. La Giurgiu, numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 34!

0
306

Numărul cazurilor confirmate, la Giurgiu, cu COVID 19 este în continuă creștere, cifra raportată la ora 13 fiind de 109 persoane confirmate, dintre acestea 34 fiind cadre medicale. Totodată, au fost vindecate și externate 17 persoane. La acest moment, se află în carantină instituționalizată un număr de 115 persoane, iar în  autoizolare la domiciliu – 304 persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. 

În ultimele 24 de ore, 43 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 50 de persoane pe cel de carantinare.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (202 polițiști), jandarmerie (79 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (27 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • verificarea unui număr de 281 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • verificarea a 23 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
  • legitimarea a 979 de persoane și verificarea a 642 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 174.100 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • 52 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 12 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 10 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 11;
  • valoare sancțiuni: 13.500 de lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 89.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

„Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat o misiune de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

 Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise.”, se arată în comunicarea transmisă cu puțin timp în urmă de Instituția Prefectului Județului Giurgiu.