CORONAVIRUS GIURGIU, 15 decembrie: 103 noi cazuri de COVID 19, în ultimele 24 de ore

0
235

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 15.12.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 5.405;
  • cazuri vindecate și externate – 3.654;
  • în carantină la domiciliu– 823 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 590 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 16.378 de persoane, dintre care 136 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.700 de cazuri active, dintre care 1.110 spitalizați și 590 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 14 decembrie a.c., 129 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 60 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 14.12.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 27 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 1.065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 94 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Uzunu, Daia, Plopşoru, Frăteşti, Remuş, Gostinu, Radu Vodă, Valea Bujorului, Braniştea, Malu, Oinacu, Bălanu, Izvoru, Bolintin Vale, Bolintin Deal, Bucşani, Goleasca, Podişor, Bulbucata, Stoeneşti, Copaciu, Grădinari, Tântava, Joiţa, Drăgăneasca, Izvoru, Crivina, Mihai Vodă, Obedeni, Zorile, Stâlpu, Bâcu, Milcovăţu, Ogrezeni, Săbăreni, Poenari și Ulmi. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.