Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 2.585;
  • cazuri vindecate și externate – 883;
  • în carantină la domiciliu– 952 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 2 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 429 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 11.975 de persoane, dintre care 83 în ultimele 24 de ore.

La ora actuală, sunt 657 de cazuri active, dintre care 228 spitalizați și 429 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 11 noiembrie a.c., 123 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat 58 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 11.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 29 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 95 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiu și în localitățile: Găiseanca; Stoenești; Cărpenișu; Naipu; Milcovățu Gorneni; Ogrezeni; Moșteni; Ulmi; Crivina; Suseni; Mihăilești; Bucșani; Obedeni; Florești; Căscioarele (Găiseni); Letca Nouă; Schitu; Corbeanca, Flaștoaca, Valea Dragului, Adunații Copăceni, Dărești Vlașca, Uzunu, Comana, Daia, Izvoarele, Radu Vodă, Putineiu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.