CORONAVIRUS GIURGIU, 9 iulie, ora 13,00: Numărul cazurilor confirmate crește în continuare! 281 de persoane infectate

0
290

Așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, numărul cazurilor confirmate cu COVID 19 la Giurgiu este în continuă creștere, ajungându-se ca astăzi, 9 iulie, să fie înregistrat încă un caz. În aceste condiții, s-a ajuns ca la Giurgiu, de la debutul pandemiei, să avem 281 de cazuri, din care vindecate și externate sunt 235, ceea ce înseamnă că, la acest moment, active sunt 46 de cazuri. În continuare, la nivelul județului nu avem nicio persoană în carantină instituționalizată sau în autoizolare!

Până în prezent, au fost testate 3.689 de persoane, dintre care 36 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 08 iulie a.c., 152 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 49 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 2 amenzi în valoare de 3.200 lei și 3 avertismente scrise.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat 1 apel la numărul de urgență ”112” referitor la COVID-19.