CORONAVIRUS GIURGIU, 9 august, ora 13,00: 460 de cazuri confirmate în județ, de la începutul pandemiei

0
250

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă transmis, cu puțin timp în urmă, cele mai noi date asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 09.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 460;
  • cazuri vindecate și externate – 385;
  • în carantină la domiciliu – 346 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 3 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.364 de persoane, dintre care 29 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 08 august a.c., 133 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 66 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Totodată, elementele de dispozitiv din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru gestionarea corespunzătoare a climatului de ordine și siguranță publică la nivelul județului, precum și a punerii în aplicare a măsurilor dispuse prin H.G. nr. 533/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
La activități a participat un număr de 56 de jandarmi, după cum urmează:

  •  24 de jandarmi planificați în misiuni de menținere a ordinii publice (patrule mixte cu poliția);
  •  10 jandarmi planificați în misiuni de menținere a ordinii publice (patrule independente);
    •      22 jandarmi planificați în misiune de cooperare cu I.P.J. Giurgiu pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19.     

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:
2 avertismente scrise și 4 amenzi la Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991  privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 2.600 lei. 

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport la unități spitalicești.