CORONAVIRUS GIURGIU, 7 august, ora 13,00: Numărul cazurilor de COVID 19 din Giurgiu nu s-a schimbat

0
126

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 07.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 439;
  • cazuri vindecate și externate – 371;
  • în carantină la domiciliu– 365 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 5 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 21 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.284 de persoane, dintre care 63 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 06 august a.c., 116 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 58 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Totodată, elementele de dispozitiv din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru gestionarea corespunzătoare a climatului de ordine și siguranță publică la nivelul județului, precum și a punerii în aplicare a măsurilor dispuse prin H.G. nr. 533/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
La activități a participat un număr de 36 de jandarmi, după cum urmează:

➡ 18 jandarmi planificați în misiuni de menținere a ordinii publice (patrule mixte cu poliția);

➡ 10 jandarmi planificați în misiuni de menținere a ordinii publice (patrule independente);

➡ 8 jandarmi au executat o acțiune în cooperare cu I.PJ. Giurgiu.
Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nici constatate infracțiuni, fapt ce se datorează atât situației operative din zona de responsabilitate, cât și permanentizării și intensificării prezenței în teren a elementelor de dispozitiv.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.