CORONAVIRUS GIURGIU, 6 septembrie : Crește constant numărul cazurilor de giurgiuveni infectați cu COVID 19

0
229

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 06.09.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 785;
  • cazuri vindecate și externate – 559;
  • în carantină la domiciliu – 379 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 84 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Menționăm că la data de 05.09.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 83 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 05.09.2020, fiind internată la o unitate spitalicească din județul Giurgiu, unde s-a produs și decesul.

Până în prezent, au fost testate 6.872 de persoane, dintre care 34 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 05 septembrie a.c., 143 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 73 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 05.09.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 46 de jandarmi, atât în cooperare cu poliția, cât și independent, precum și pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona unui centru de carantină.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.