Confiscări RECORD: Bunuri în valoare de peste 2,5 miliarde de lei vechi, reținute în PTF Giurgiu

0
215

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 156 articole textile și de încălțăminte, 605 produse cosmetice și de parfumerie și 180 articole de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 06.09.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele destinate bagajelor din două autocare, cantitatea totală de 156 articole textile și de încălțăminte, 605 produse cosmetice și de parfumerie și 180 articole de marochinărie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi  cetăţeni turci, în vârsta de 31, respectiv 36 de ani. Aceştia au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia pentru a le comercializa apoi în România, nu dețin documente de proveniență pentru ele și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 252.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Jurnal)