Până duminică, 5 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului se prezenta astfel:

  • cazuri confirmate – 274;
  • cazuri vindecate și externate – 218;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în autoizolare la domiciliu – 0 persoane. 

Până în prezent, au fost testate 3.537 persoane, dintre care 19 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 04 iulie a.c., 171 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 51 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 30 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 12 în total, dintre care – 7 amenzi în valoare de 2.500 lei și 3 avertismente scrise –  la Legea 61/1991; 1 amendă în valoare de 500 lei – la Legea 12/1990 și 1 amendă în valoare de 3.000 lei – la OUG 34;
  • infracțiuni constatate: 2 infracțiuni mixte.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrate 4 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la/de la unități spitalicești. 

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Giurgiu au participat, sâmbătă, 04 iulie, la acțiunile desfășurate în sistem integrat în municipiu și județ, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

Cu acest prilej, au fost verificați 8 operatori economici din municipiul Giurgiu, localitățile Bolintin Vale, Vânătorii Mici și Crevedia Mare, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor.