CORONAVIRUS GIURGIU, 30 noiembrie : 73 din cei 92 de giurgiuveni testați în ultimele 24 de ore sunt pozitivi la COVID-19

0
324

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 30.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 4.098;
  • cazuri vindecate și externate – 2.775;
  • în carantină la domiciliu – 983 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 596 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 14.555 de persoane, dintre care 92 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.275 de cazuri active, dintre care 679 spitalizați și 596 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 29 noiembrie a.c., 139 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 56 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

    Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 29.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 35 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești și de acordare de măsuri de prim-ajutor.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Frăteşti, Valea Bujorului, Chiriacu, Gostinu, Hodivoaia, Putineiu, Vieru Daia, Radu Vodă, Tomuleşti, Frasinu, Bolintin Deal, Ghionea, Moşteni, Poenari, Trestieni, Cosoba, Ulmi, Vânătorii Mici, Izvoru, Cupele, Corbeanca, Bucşani, Obedeni, Clejani, Mihăileşti, Zorile, Tântava, Grădinari, Mihai Vodă, Ogrezeni, Crivina, Suseni, Malu Spart, Bolintin Vale. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.