După o perioadă în care numărul cazurilor noi de COVID 19, la nivelul județului, creștea cu peste 10 zilnic, luni, 26 octombrie,  a fost raportată cea mai mică creștere a ultimei luni: cinci cazuri nou-confirmate în 24 de ore.

Astfel, situația epidemiologică actualizată la nivelul județului Giurgiu, transmisă de Instituția Prefectului Județul Giurgiu, se prezintă astfel:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1.679;
  • cazuri vindecate și externate – 1.386;
  • în carantină la domiciliu– 571 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 188 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 10.280 de persoane, dintre care 65 în ultimele 24 de ore.

La ora actuală, sunt 255 de cazuri active, dintre care 67 spitalizați și 188 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 24.10.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 81 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 21.10.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din județul Giurgiu, unde s-a produs și decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 38.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 25 octombrie a.c., 144 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat 71 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 25.10.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 44 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21 de apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport a unei persoane confirmate pozitiv COVID-19 la unități spitalicești.